Basketmote


Basketball er en oppfunnet sport, altså en sport som ikke dukket opp av seg selv, men ble planlagt. Når man oppfinner en sport, prøver man å gjøre den så allsidig, actionfylt og god for helsa som overhodet mulig. Når den kanadiske professoren i fysisk trening doktor James Naismith innførte basketball i skoleprogrammet, spredde sporten seg raskt til hele USA, og derfra var veien kort til resten av planeten. Basketball ble raskt en av de mest populære typene sport blant ungdom, og den moten sporten bragte med seg ble brukt både på skoler, universiteter og på fritiden. Flere generasjoner basketelskere har vokst opp siden da, og nå om dagen kan man se folk i alle aldre hoppe og løpe rundt med basketballen dundrende mot bakken.933320-basketball-one-on-one

Fra sko og trøyer til merkeklær

Basketballmote gikk fra å være lokale skjorter og shorts til å bli en gigantisk industri med klær i alle former og størrelser. Fortsatt er det store størrelser som gjelder. Store, høye mennesker har gjerne en hel garderobe med ulike baskettrøyer, basketsko, capser og shorts – basketmoten blir en livsstil, så lenge man får tak på det man ønsker. Her i Norge er det sjelden man ser klær i ekstra store størrelser når man tar turen til klesbutikken, til stor forskjell fra USA. Basketmote omfatter forresten ikke bare basketsko og trøyer – det har blitt mote å bruke alle mulige klær som opprinnelig ble designet og sydd for basketballspillere.

Air Jordan og Air Max

Nike har lenge vært på toppen av basketmoten. De signerte de største kontraktene, de sponset de fleste basketlegendene, de har produsert utallige kvalitetfulle basketsko og gjort det med stil. Air Jordans er å regne som en av de mest gjenkjennelige skoene gjennom tidene, og Air Max holder det fortsatt gående i dag.